Wat kan een cafetariaregeling voor je bedrijf betekenen?

Wil jij als werkgever je werknemers laten profiteren van fiscaal voordeel? Met een cafetariaregeling kunnen werknemers brutoloon inruilen voor nettoloon. Het voordeel hiervan is dat er daardoor minder loonheffing afgedragen wordt over een deel van het loon. Jij als werkgever betaalt na toepassing een lager bruto loon premies werknemersverzekeringen. Zo kun je uiteindelijk aanzienlijk besparen op je werkgeverslasten. Klinkt interessant, nietwaar?

 

Deze (populaire) bronnen kennen we voor een cafetariaregeling

  • Salaris (of brutoloon)
  • Bovenwettelijke vakantiedagen
  • Vakantiegeld, 13e maand of eindejaarsuitkering

 

Bekende voorbeelden van een cafetariaregeling:

 

Houd er wel rekening mee dat er in sommige gevallen voorafgaand toestemming moet worden gevraagd aan de Belastingdienst. Daarnaast is het belangrijk om voordat je een cafetariaregeling in het leven roept, goed te onderzoeken waar het nog meer van invloed op kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan de pensioenregeling. Maar ook zeker niet onbelangrijk zijn de mogelijke gevolgen voor toekomstige uitkeringen bij werkloosheid, langdurige ziekte, voor de toeslagen volgens de toeslagenwet of geboorteverlof en betaald ouderschapsverlof. Je verlaagt immers het fiscaal loon. Ondanks dat, kan een cafetariaregeling een mooie aanvullende arbeidsvoorwaarde zijn.

 

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe het precies zit met bovenstaande voorbeelden van een cafetariaregeling? Klik hierboven op de links en je leest haarfijn hoe het een en ander in zijn werk gaat.

Andere berichten