Invoeren van variabele looncomponenten

Hoe werkt het?

In het linkermenu klik je op "Variabele mutaties".

Je krijgt dan direct een overzicht van de variabele mutaties welke in concept staan of reeds verzonden. In de eerste kolom staat in welke periode de mutaties geboekt zijn (of geboekt gaan worden).  Wanneer je op een regel klikt opent deze en zie je wat er is ingevoerd (status verzonden) en kun je door met je muis over het poppetje rechts van de waarde te gaan zie wie die boeking heeft gedaan. Staat de regel nog op status concept dan kun je wat is ingevoerd wijzigen of verwijderen. 

 

Nieuwe variabele mutaties

Klik rechtsboven op de knop "+ Variabele mutaties aanmaken", vervolgens selecteer je de periode waarin deze mutaties geboekt moeten worden.  In principe kies je hier altijd voor de huidige betaalmaand.  Klik daarna op "Creëer".

Je krijgt dan een invoerformulier met al je actieve medewerkers verticaal en de te gebruiken standaard codes horizontaal.  Geheel rechtsboven naast de zoekbalk staat een filter knop, daarmee kun je filteren. Je kunt dan bijvoorbeeld filteren op alle medewerkers binnen 1 kostenplaats of afdeling of je kunt ook inactieven toevoegen.

Jouw organisatie manager kan instellen welke uren- en looncodes je in je standaard overzicht wilt hebben staan voor periodieke invoer en ook of er dagen ingevoerd moeten kunnen worden. Daarnaast kunnen er codes beschikbaar worden gesteld die je als bedrijfs manager zelf kunt toevoegen aan de variabele mutaties van die maand welke niet elke maand terugkomen.

Op de eerste regel van het formulier zie je geheel rechts een tandwiel, daarmee kun je de voor jouw bedrijf beschikbare looncodes toevoegen aan de mutaties van deze periode. Mis je daar een code, neem dan contact op met de organisatie manager, dit is meestal je contact persoon van je salarisverwerker

 

Status Concept

Je kunt zo vaak dezelfde periode aanmaken als nodig is, zolang de variabele mutaties in concept staan kun je bedragen toevoegen, verwijderen of wijzigen. Zo zou je bijvoorbeeld een concept kunnen klaarzetten voor de oproepkrachten en een voor de bonussen of de kantoordagen.

 

Status Verzonden

Zodra de variabele mutaties de status verzonden hebben kunnen deze niet meer gewijzigd worden. Ze zijn dan namelijk doorgevoerd naar het salarispakket. Maak je vervolgens nieuwe variabele mutaties aan, let dan op dat reeds ingediende mutaties niet worden overschreven maar toegevoegd. 

 

Mutatieverslag

Wil je een verslag van de verzonden variabele mutaties?  Klik dan eerst op de betreffende regel.  Vervolgens zie je linksboven een knop "Export". Deze knop zorgt ervoor dat er een verslag in excel zal worden gedownload.  Geheel rechts staan alle gebruikers per regel die daarin iets gemuteerd hebben.  Om exact te zien welke mutatie in die regel door wie is gedaan ga je terug naar het online overzicht en kun je door met je muis over het poppetje rechts van de waarde te gaan zie wie die boeking heeft gedaan.