Auto van de zaak

Krijgt de medewerker voor het eerst een auto van de zaak of krijgt een medewerker een andere auto van de zaak.  Dit voer je eenvoudig in via eveHRyday.  

Om een wijziging door te voeren in de auto van de zaak ga je naar de betreffende werknemer, klik in het linkermenu op "Werknemers". Zoek de betreffende werknemer op en klik vervolgens bovenaan op "Wijzigen".  Ga daarna naar "Auto van de zaak" en klik de regel open.

 

Nieuwe auto

Een nieuwe auto voer je eenvoudig in door allereerst het kenteken in te voeren en vervolgens de ingangsdatum, de eerste dag dus dat de werknemer over de auto kan beschikken.  De benodigde gegevens worden dan via de RDW opgehaald.  Geef daarnaast aan of er sprake is van prive gebruik.  In het geval dat er geen prive gebruik is dan graag de reden daarvoor selecteren.  Indien er wel sprake is van prive gebruik dan kun je hierna ook aangeven of er nog een eigen bijdrage van toepassing is.

 

Wijzig auto

Heeft de medewerker reeds een auto en gaat de medewerker in een andere auto rijden?

Wijzig dan het kenteken en vul de ingangsdatum in van de nieuwe auto.  De benodigde gegevens worden dan via de RDW opgehaald.  Geef daarnaast aan of er sprake is van prive gebruik.  In het geval dat er geen prive gebruik is dan graag de reden daarvoor selecteren.  Indien er wel sprake is van prive gebruik dan kun je hierna ook aangeven of er nog een eigen bijdrage van toepassing is. De oude auto wordt automatisch gestopt.

 

Einde auto

Wordt de auto ingeleverd en komt er geen vervangende auto?

Voer dan de "Einddatum" in, vul hier altijd de laatste dag dat de werknemer nog over de auto kan beschikken in.

 

Aanpassing

Wijzigt bijvoorbeeld de eigen bijdrage voor prive gebruik.

Geef aan achter "Eigen bijdrage" Ja of Nee.  Indien Ja dan vul je vervolgens het bedrag in dat ingehouden dient te worden. Bij de "ingangsdatum auto" vul je dan de datum (de eerste dag) dat deze eigen bijdrage van toepassing is.