Variabele mutaties

De variabele mutaties, ook wel eenmalige mutaties, zijn bedoeld om de maandelijkse variabelen door te geven.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doorgeven van de gewerkte uren en dagen.  Kantoordagen, reiskosten en bonussen. Maar ook kun je denken aan diverse variabele uren zoals toeslaguren, overuren, consignatie uren etc. wanneer je geen gebruik maakt van een tijdregistratie systeem.

Kies zelf de periode

Meestal zul je eenmalige mutaties doorgeven voor de huidige betaalmaand. Maar het kan ook voorkomen dat je alvast voor een toekomstige periode mutaties klaar wilt zetten of dat je bonussen wilt boeken maar wel in de periode waar ze op slaan, een terugwerkende kracht mutatie dus. Je bepaalt zelf de periode voor de mutaties.

Standaard en wisselende codes

Voor de meeste bedrijven geldt dat er eenmalige mutaties zijn die elke periode terugkeren (standaard) en eenmalige mutaties die niet elke periode voorkomen.  In eveHRyday richt je dat zo in dat je standaard codes elke keer automatisch in je mutatielijst staan maar codes die je niet elke keer nodig hebt selecteer je alleen in de periode dat je ze nodig hebt.

Mutatieverslag

Je kunt een mutatielijst voor een bepaalde periode activeren en gedurende de periode vullen. Tussentijds laat je deze dan in concept staan.  Zodra je ze verzendt worden de mutaties ook altijd per email met bijlage aan je salarisverwerker verstuurd.  Online kun je precies zien welke gebruiker welke mutatie heeft geboekt en natuurlijk welke mutaties in welke periode zijn doorgegeven. Uiteraard kun je ook van je variabele mutaties een mutatie verslag genereren. 

Klaar om te starten?
Probeer het nu gratis

Je kunt direct online aan de slag. Probeer 30 dagen geheel gratis zonder beperking en ervaar de kracht van eveHRyday zelf!

Direct beginnenProberen voor 30 dagenAlle functies
eveHRyday App
Somention BV
Somention BV

Marelle van Houdt

"Een grote stap vooruit gemaakt sinds ik via de nieuwe eveHRyday app "real time" zelf alle wijzigingen betreffende ons personeel (salaris, contract, adressen etc) via digitale formulieren door kan voeren!

De formulieren zijn super eenvoudig zelf in te vullen en zodra het ingestuurd is, is de wijziging op dat moment dus ook daadwerkelijk gelijk in het salarissysteem doorgevoerd.

Ook het doorgeven van de gewerkte uren van onze oproepkrachten is via de nieuwe app zó gebeurd, geen "old time excel bestanden" meer ;)

Natuurlijk is er een enkele keer nog wel eens iets wat (nog) niet via een formulier kan worden ingevuld, maar in die gevallen staan de medewerkers van eveHRyday altijd snel klaar! Super tevreden!"

Polaroid
Polaroid

Jose Wobben

"eveHRyday gaat maar door met doorontwikkelen oa op het gebied van payroll. Hun dienstverlening is in een woord gezegd; Superieur.

Nu met de ontwikkeling en het uitbreiden van hun dienstverlening van de eveHRyday app heb je als gebruiker een nog optimalere hulp in de wereld van payroll.

De eveHRyday app maakt het nog makkelijker om je maandelijkse mutaties door te voeren. Minder tijdrovend en heel efficient.

Kortom; Een echte aanwinst!"

Brand New Day
Brand New Day

Kelly Tjalsma

"Wij zijn begonnen met het gebruik van eveHRyday omdat we geen medewerker op de salarisadministratie meer in-house hadden.

Na een aantal maanden intensief gebruik kan ik concluderen zeer te spreken te zijn over het gebruiksgemak. Het is heel makkelijk mutaties door te voeren via eveHRyday en door de koppeling met onze salarissoftware is alles direct op de juiste manier verwerkt.

Ook is het fijn om een mutatieverslag in te kunnen zien, zodat voor de controle elke maand helder is wat er precies is verwerkt.

Al met al een hele fijne tool en grote hulp voor ons!"