Variabele mutaties

De variabele mutaties, ook wel eenmalige mutaties, zijn bedoeld om de maandelijkse variabelen door te geven. Denk hierbij aan gewerkte uren en dagen, kantoordagen, reiskosten en bonussen. Maar je kunt ook denken aan variabele uren, zoals toeslaguren, overuren en consignatie uren als je geen gebruikmaakt van een tijdregistratie systeem.

Kies zelf de periode

Meestal geef je eenmalige mutaties door voor de huidige betaalmaand. Maar het kan ook voorkomen dat je alvast voor een toekomstige periode mutaties klaar wilt zetten of dat je bonussen wilt boeken, maar wel in de periode waarop ze van toepassing zijn. Een terugwerkende kracht mutatie dus. Je bepaalt zelf de periode voor de mutaties.

Standaard en wisselende codes

De meeste bedrijven krijgen te maken met eenmalige mutaties die elke periode standaard terugkeren en eenmalige mutaties die niet elke periode voorkomen. Jouw eveHRyday omgeving kan zo worden ingericht dat de standaard codes automatisch in je mutatielijst staan. Codes die je niet standaard nodig hebt, selecteer je alleen in de gewenste periode.

Mutatieverslag

Je kunt een mutatielijst voor een bepaalde periode activeren en gedurende deze periode vullen. Tussentijds laat je de lijst in concept staan. Zodra je hem verzendt, wordt hij ook per e-mail met bijlage naar je salarisverwerker gestuurd. Online kun je precies zien welke gebruiker welke mutatie heeft geboekt en welke mutaties in welke periode zijn doorgegeven. Uiteraard is het ook mogelijk om van je variabele mutaties een mutatieverslag te genereren.

Klaar om te starten?
Probeer het nu gratis

Je kunt direct online aan de slag. Probeer 14 dagen geheel gratis zonder beperking en ervaar de kracht van eveHRyday zelf!

Direct beginnenProberen voor 14 dagenAlle functies
eveHRyday App
Somention BV
Somention BV

Marelle van Houdt

"Een grote stap vooruit gemaakt sinds ik de eveHRyday app gebruik. De formulieren zijn super eenvoudig zelf in te vullen en na verzenden ook daadwerkelijk gelijk in het salarissysteem doorgevoerd. Ook het doorgeven van de gewerkte uren van onze oproepkrachten is zo gebeurd! Bij vragen staan de medewerkers van eveHRyday altijd snel klaar. Oftewel, ik ben super tevreden!"

Polaroid
Polaroid

Jose Wobben

"eveHRyday blijft maar doorontwikkelen. Hun dienstverlening is in een woord: superieur. De eveHRyday app is een optimale hulp in de wereld van payroll. eveHRyday maakt het nóg makkelijker om je maandelijkse mutaties door te voeren. Minder tijdrovend en heel efficiënt. Kortom; een echte aanwinst!"

Brand New Day
Brand New Day

Kelly Tjalsma

"Ik ben zeer te spreken over het gebruiksgemak van de eveHRyday app. Je voert heel gemakkelijk mutaties door en dankzij de koppeling met onze salarissoftware is alles direct op de juiste manier verwerkt. Het is fijn om een mutatieverslag in te kunnen zien, zodat elke maand helder is wat er precies verwerkt is. De eveHRyday app is een heel fijne tool en een grote hulp voor ons!"

Print.com
Print.com

Eva Otterspeer

"eveHRyday is een zeer gebruiksvriendelijke app waardoor mutaties direct in ons salarissysteem verwerkt worden. Mutaties zijn altijd terug te vinden en collega’s kunnen van elkaar zien welke wijzigingen zijn doorgevoerd. De medewerkers van eveHRyday staan altijd klaar bij vragen, feedback en opmerkingen. Prettige communicatie en een efficiënt programma. Wij zijn er erg blij mee!"